Over mij

Vraag jij je ook wel eens af wat nou echt het beste is voor je paard of pony? Dan ben je zeker niet de enige! Ook ik vraag me dat regelmatig af. Soms ben je op zoek naar iemand die samen met jou naar het management van je paard kan kijken. Bij mij ben je aan het goede adres.

“Paardenwelzijn is niet zwart- wit”

Tijdlijn

2002 – 2004 : Thornado

2004 – nu       :  Wada 

2005 – 2008 : Diergeneeskunde ~Universiteit Antwerpen

2008 – nu       : Phantom

2008 – 2013 :  Dier- en Veehouderij, specialisatie op paarden ~HAS Hogeschool

2009               : Verschil training IJslandse paarden ~IJslanderstoeterij van ’t Ilperveld

2009              :Verzorgen veiling hengsten ~KWPN Select Sale

2010 – 2011 :  Onderzoek naar trainingsgedrag van recreatieruiters ~Paarden Kennis Centrum

2010              : Cursus Paardengedrag ~Paarden Kennis Centrum

2010 – 2012 : Stalklimaatonderzoek ~IJslanderstoeterij Strandholar

2012 – 2013 :  Marktonderzoek naar de behoefte van ruiters aan faciliteiten van de stalling ~HAS Hogeschool

2014               : Start Paardbewust

2014               : Overname Little Bit Feeders

2016 – nu       : Pip van de Boomdijk

2016 – 2017  : Opleiding paardenwelzijnsadviseur ~Freestyle Academy

Mijn naam is Marianne, 30 jaar, en samenwonend met mijn vriend en hond. Ik  heb het geluk dat wij sinds oktober 2015 een huisje hebben op het platteland, met de paarden erbij. Mijn mini-kudde bestaat uit twee fjorden (Wada en Phantom) en een shetlander (Pip). Tijdens en na mijn studie wist ik dat ik ‘iets’ met paarden wilde doen, maar wat? Toen de kans zich aandiende om een eigen merk slowfeeders over te nemen was de keuze snel gemaakt: ik begin een eigen bedrijf! Zo is Paardbewust in 2014 ontstaan.

“Soms zou ik willen dat mijn pony’s konden praten. Dan kunnen ze me vertellen wat ze van me nodig hebben”

De naam Paardbewust is niet voor niets gekozen. Ik ben namelijk van mening dat dat woordje ‘bewust’ het belangrijkste is bij het houden van paarden. Of je nou een super goed sport paard hebt, of een weitje met drie shetlanders. Zodra je bewust wordt van de behoeften van je paard kan je de beste keuzes gaan maken. En dat is precies waar ik je bij kan helpen.
Het lijkt volgens de boekjes zo gemakkelijk, een paard wil zich fysiek fit voelen en lekker op de wei, samen met vriendjes. Helaas is het in de praktijk niet zo gemakkelijk. Het is namelijk niet altijd zo zwart-wit. Ieder paard heeft wel eens een pijntje, net als wij. Of misschien is jouw pony wel erg gevoelig voor gras en is dat ‘lekker op de wei’ niet zo’n verstandige keuze. Ik vind dit het moeilijkste onderdeel aan het houden van paarden.

Bij Marianne is het “what you see is what you get”. Ze is goudeerlijk en gaat altijd tot het uiterste om het beste resultaat te krijgen. Dat merk je terug in de kwaliteit van haar producten en diensten. Marianne zal je nooit iets proberen te verkopen waar ze niet achter staat of waarvan ze denkt dat het niet bij jou en jouw paard past.

Joan Blesing

Equinoloog i.o., Horse Company

Iedere dag vraag ik mij af of ik wel de juiste beslissing neem. Geef ik wel genoeg hooi, of misschien juist te veel? Hebben ze krachtvoer nodig, een supplement? Loopt Phantom wel goed, past Wada haar zadel wel? Ik probeer iedere keer opnieuw te bedenken of ik mijn pony’s het beste geef dat ik ze kan bieden.
Ik ben tot de conclusie gekomen dat je dat niet alleen kan. Er is zoveel informatie beschikbaar dat het vaak moeilijk is om te achterhalen wat voor jouw situatie van toepassing is.
Tijdens mijn ervaringen als paardeneigenaar, maar ook tijdens mijn studies en stages heb ik geleerd dat in het management van een paard alles met elkaar te maken heeft. Daarom heb ik gekozen voor het geven van paardenwelzijnsadviezen. Zodat we samen kunnen kijken naar alle aspecten van en rondom jouw paard.

“Het welzijn van een paard is een optelsom van alle losse onderdelen waar het mee te maken heeft”

Verbeter het welzijn: geef op meerdere plaatsen ruwvoer

Zie je? Het is vaak helemaal niet zo ingewikkeld om het voor je paard nog net ietsje beter te maken. 

Paarden zijn gemaakt om de hele dag door te lopen en hapjes te eten. In de huidige tijd is het echter niet zo handig om je paard op een aantal hectare ruig gebied te houden 😉

Om je paard toch te stimuleren om een beetje te bewegen is het een goed idee om het hooi op verschillende plaatsen neer te leggen.

Dit kan natuurlijk goed in de paddock, maar ook op stal kan dit voor wat extra beweging zorgen.

Heeft je paard de neiging om het hooi dan vies te maken of door de bodembedekking te smeren? Dan kan je overwegen om gebruik te maken van een of meer (verschillende) slowfeeders.

 

Nog meer van deze slimme tips? Laat hiernaast je gegevens achter en ontvang gratis nog 6 ideeën!

Met het aanvragen van de tips ga je ook akkoord met het aanmelden voor de nieuwsbrief. 

Volg mij op Facebook

Stuur meteen een bericht:

5 + 7 =